Over Finca La Luz

Plattelandstoerisme

Torrepalma de Carmona bevindt zich in de Campiña Sevillana, een landelijk gebied dat zich uitstrekt ten oosten en zuidoosten van Sevilla en ten zuiden van de rivier Guadalquivir. De streek is een rijk landbouwgebied dat ook wel eens de graanschuur genoemd wordt. Tevens zijn er tal van archeologische vondsten uit diverse tijdperken wat wijst op een rijk cultureel en patrimoniaal erfgoed. In deze rustgevende omgeving  is het aangenaam onder te dompelen. Tegelijk is het een goede uitvalsbasis om het drukke Sevilla en de rest van Andalusië te ontdekken.

De Finca

Het woord “finca” betekent zoveel als een onroerend goed bestaand uit een gebouw en bijhorend grondstuk, landelijk gelegen en met rustiek karakter. “La luz” is dan weer een rechtstreekse verwijzing naar zowel de breedtegraadligging als het zuidelijk klimaat, wat zich vertaalt in vele uren licht, bijna 3.000 uren zonneschijn per jaar en overeenkomstig weinig uren neerslag.  Het staat bovendien eenieder vrij het thema licht vanuit meer filosofische hoek te interpreteren.

De Finca La Luz is een typisch, charmant Andaloesisch landhuis, gelegen in een rustige verkaveling met grote percelen. Sinds 2002 herbergt het een officieel geregistreerde Bed en Breakfast. De gebouwen zijn omgeven door een tuin en een boomgaard met olijf- en fruitbomen. Overnachten in onze B&B doe je in 5 comfortabele kamers. Een continentaal ontbijt is in de prijs is inbegrepen. Daarenboven kan je het ganse jaar door een verfrissende duik nemen in het zwembad.  In het salon kan je bij een drankje uit de minibar televisie kijken en je Spaans bijschaven via de nationale zenders.

De kamers bieden ruimte voor 2, 3, 4 of 5 personen. De tweepersoonskamers geven toegang tot een aangrenzende ruimte waar 1 tot 3 personen kunnen verblijven. Alle beschikken over een eigen badkamer en airco (zowel voor afkoeling in de zomer als voor verwarming in het koelere seizoen).

Een infostand biedt een waaier van toeristische documentatie over stad en streek. Zin in een echte flamencoshow (met prijskorting), een bezoek aan een typische drankstokerij of een olijfolieproducent, een ballonvaart over het Sevillaanse landschap, … ? Wij helpen je graag met advies. En een handig stadsplannetje krijg je er gratis bovenop.

Tot uw dienst

Onze prijzen voor logies en ontbijt schommelen tussen 55 € voor een tweepersoonskamer en 105 € voor een familiekamer voor 5 personen (BTW 10 % niet inbegrepen) en blijven onveranderd het hele jaar door, ongeacht hoog of laag seizoen. Voor ons en onze gasten is het immers altijd hoog seizoen, behalve wat de prijzen betreft! Voor een gedetailleerd prijsoverzicht verwijzen wij naar de pagina ‘Tarieven‘.

Elke dag van de week kan een avondmaal besteld worden met keuze tussen een driegangenmenu met landwijn en een uitgebreid degustatiemenu met aangepaste kwaliteitswijnen. Voor de jongsten tot 10 jaar is er het kindermenu. Met speciale wensen, allergieën, vegetarisme, veganisme, … houden wij rekening mits een seintje vooraf.

Op aanvraag en mits een kleine vergoeding kan ingestaan worden voor je verplaatsingen van en naar de internationale luchthaven San Pablo, het treinstation Santa Justa en andere bestemmingen op korte afstand. Naar de bushalte op de lijn Carmona-Sevilla brengen wij je helemaal gratis. Voor een weekendje weg is een eigen auto dus niet nodig, al helpen wij ook graag met tips bij het vinden van een goedkope huurwagen of een degelijke huurfiets.

Activiteiten

Benevens logies en maaltijden kunnen wij u nog helpen bij het plannen van diverse activiteiten:

  • geleide stadswandelingen met Nederlandstalige gids te voet of per fiets in Sevilla;
  • gratis geleide stadswandeling in Carmona met Engelstalige gids van het toerismebureau;
  • huur van mountainbikes;
  • paardrijden;
  • bijwonen van een flamenco-avond (met prijskorting) in de beste tablado van Sevilla;
  • bezoek aan een olijfolieproducent;
  • bezoek aan een ambachtelijke stokerij van traditionele likeuren;
  • toeristische informatie, stratenplannetjes en vele tips over Sevilla en Carmona.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u voor een of meerdere aangelegenheden interesse hebt. In vele gevallen is vooraf reserveren handig. Wij helpen onze gasten graag verder zonder enige meerkost aan te rekenen.