Fietsen

Sevilla is al enkele jaren een erg fietsvriendelijke stad. Vanuit de B&B kan je veilig langs rustige wegen de stad bereiken. De historische (land)weg tussen Sevilla en Carmona, de zogenaamde Cañada Real, voert je dwars door de velden en loopt langs Torrepalma. Eenmaal in de bebouwde kom van het Sevillaanse Torreblanca de los Caños vind je aansluiting op een netwerk van tientallen kilometers aan prachtige fietspaden die vaak gescheiden zijn van het overige verkeer en die de hele stad bestrijken. Verschillende bedrijven bieden huurfietsen aan. Ook kan je beroep doen op een officiële stadsfiets die je ophaalt en terug plaatst waar het je best past (meer info in de rubriek nuttige links)

Naar Carmona kan je meteen vanuit het gastenverblijf met de fiets op weg. De weg voert je over goed berijdbare landwegen langs diverse hacienda’s door het glooiende landschap van de Alcores, een heuvelrug tussen Sevilla en Carmona. Doorheen Carmona en de omgeving lopen enkele toeristische fietsroutes. Onder begeleiding van een tweetalige gids (Spaans – Engels) leer je de streek het beste kennen.

Mits een kleine verplaatsing met de auto kan je nog tal van zogenaamde “Vías verdes” affietsen. Het betreft oude treinbeddingen die in samenwerking met de Spaanse spoorwegmaatschappij werden omgebouwd tot trajecten voor wielertoeristen en wandelaars. Een van die trajecten in de buurt is de “Vía verde de los Alcores” die loopt van Alcalá de Guadaira tot Carmona. Er zijn er nog tal van andere in Andaloesië (zie nuttige links).

Fietsroutes uitstippelen op pc of gps loopt via de volgende programma’s:
openfietsmap , velomap  en mapsource of velomap mapsource.

Wij kunnen instaan voor het transport van uw eigen fietsen van en naar de luchthaven San Pablo van Sevilla. Verder werken wij samen met een bedrijfje waarlangs prima mountainbikes te huur zijn. Het is onze bekommernis er voor te zorgen dat uw fietsen klaar staan in Carmona of in de B&B. Een seintje vooraf is altijd handig, zodat een en ander geregeld is bij uw aankomst.