Klimaat

Lente

Begint al vroeg in maart met veel zon en dagtemperaturen die vlot de 20º halen; in april en mei al snel 25ºC en meer. Koele nachten. Toch kan het ook regenachtig zijn, maar zelfs dan blijft het steeds zacht.

Zomer

Droog, zonnig en warm. De luchtvochtigheid is zeer laag waardoor de gevoelstemperatuur beduidend lager ligt dan aan de erg vochtige Middellandse Zeekust. Eind juli en begin augustus kunnen ’s namiddags pieken tot eind de dertig graden bereikt worden. Dergelijke periodes van hoge temperaturen duren zelden meer dan enkele dagen. Nachttemperaturen tussen 20ºC en 25ºC.

Het beste verweer is de lokale levensstijl aanmeten: ’s ochtends bezoeken, ’s namiddags siësta in de schaduw en een plons in het zwembad, in de vooravond weer op stap.

De B&B ligt een eindje buiten Sevilla, op de eerste hellingen van de Alcores, waar een briesje er voor zorgt dat de zomertemperatuur een viertal graden lager ligt dan in de binnenstad.

Herfst

Heerlijk zonnig en aangenaam warm overdag met temperaturen tussen 25º en 30º , ’s avonds en ’s nachts wordt het geleidelijk aan koeler. Echt veel neerslag valt zelden vóór november.

Winter

Vriezen of sneeuwen doet het nooit. December en januari zijn de maanden met de laagste temperaturen, wat overdag nog altijd 12ºC á 15ºC is, iets minder bij regenachtig weer. Fris ’s nachts bij temperaturen vanaf net boven het vriespunt en hoger. Vanaf februari laat de zon zich aardig voelen. Tot eind april neemt de kans op veel neerslag geleidelijk af.