Sevilla-Córdoba-Granada – de gouden driehoek

Gouden driehoek 4

Bezoek de hoogtepunten van de andalusische cultuur met overnachting in twee B&B’s. Het Alhambra, de Mezquita, de pracht en praal van Sevilla, zijn ongetwijfeld de belangrijkste culturele trekpleisters van Zuid-Spanje. Wie die wil meepikken maar toch liever overnacht op een rustige plek buiten het stadsgewoel kan terecht in twee Bed & Breakfasts die de handen in elkaar geslagen hebben om een budgetvriendelijke formule voor te stellen.

De B&B Finca La Luz bevindt zich op 20 km van hartje Sevilla en op een kwartiertje van de internationale luchthaven. Zowel met de auto als per fiets of met het openbaar vervoer geraak je vlot in de andalusische hoofdstad. Córdoba is makkelijk te bezoeken in een daguitstap en ligt op slechts een uurtje rijden.

In de B&B Arroyo de la Greda sta je op 13 km van Granada en die afstand kan je zowel per auto als met de lokale bus in een half uurtje afleggen.

Beide logementen liggen in een rustige en groene omgeving. Benevens voor een bezoek aan de drie steden zijn ze bovendien goede vertrekpunten voor uitjes in de natuur en andere bezienswaardigheden in de regio.

Wie beide B&B’s boekt met een minimum verblijf van 3 nachten in elk,geniet bovenop de al voordelige tarieven van een belangrijke korting. Enige voorwaarde is rechtstreeks te boeken bij een van beide. Op verzoek kunnen andere arrangementen uitgewerkt worden. Langer verblijf is uiteraard ook nog mogelijk. Prijzen op aanvraag.

 

Uw reisschema kan er als volgt uitzien:

Dag 1:   Sevilla: Santa Cruz, Kathedraal en Alcázar, Plaza de España, busrit (hop on hop off) langs de buitenzijde van het centrum;

Dag 2:   Sevilla: van het centrum naar de rivier (Plaza de Toros, Plaza San Francisco, Plaza del Salvador, Casa de Pilatos, Hospital de la Caridad, Palacio de Lebrija, het Museum van Schone Kunsten, Triana, enz…);

Dag 3:   Córdoba: daguitstap met bezoek aan de Mezquita, de Joodse wijk en de Romeinse brug;

Dag 4:   Carmona: op weg naar erkenning als wereldcultureel erfgoed; Romeins necropolis, …

Dag 5:   Verplaatsing naar Granada via Fuente de Piedra (lagune-broedplaats van tienduizenden roze flamingo’s) en Antequera

Dag 6:   Granada: Alhambra en Generalife

Dag 7:   Granada: Cathedraal, Albaicin (oude moorse wijk) en Sacremonte (zigeunerwijk met de grotwoningen en oer flamenco.

Dag 8:   Sierra Nevada: prachtige wandeling, bijvoorbeeld de Vereda de las Estrellas, door het nationale park. Lunch of diner in restaurant Maitena aan de bruisende rivier. Afhankelijk van de temperatuur een heerlijke duik in het bijgelegen stuwmeer of natuurlijke zwembad.

Dag 9: Sierra Nevada: bij de B&B fietsen huren en een van de prachtige routes fietsen (spierballen vereist) of een heerlijke rit te paard door de Sierra Nevada onder begeleiding en met lunch.

 

Inlichtingen en reservering:
info@fincalaluz.com
info@arroyodelagreda.com